środa, 8 lipca 2015

Botwinka z mleczkiem kokosowym



Potrzebne składniki: 
  •  pęczek botwinki
  • 1 l wywaru warzywnego
  • puszka mleczka kokosowego
  • szczypiorek do udekorowania
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • garść żółtej fasolki
  • puszka fasolki czerwonej

Przygotowanie:


Do bulionu warzywnego dodajemy pokrojoną w kostkę botwinkę wraz z młodymi buraczkami. W osobnym garnku gotujemy fasolkę, którą dodajemy po ugotowani do zupy wraz z czerwoną fasolką. Jak się zupa zagotuje dodajemy mleczko kokosowe, pieprz, sól i paprykę ostrą. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.





14 komentarzy:

  1. Fajne połączenie z mleczkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Już dawno obiecałyśmy sobie, że spróbujemy tego połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z kokosowym to musi smakować! Pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda smakowicie, kolor jest fajny. ^^

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetna zupa. Zaciekawiłaś mnie powiem Ci szczerze, bo to musi być bardzo fajny smak. Będę musiała taką zrobić, tylko ostatnio botwinki nigdzie nie mogę znaleźć :/

    OdpowiedzUsuń
  6. Oooooooooooooo ciekawy dodatek - :)

    OdpowiedzUsuń
  7. wygląda pysznie! :)

    http://sniadanielejdis.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  8. Czy kiedyś pokocham botwinkę? Może ta zupa da jej kolejną szansę? Wygląda mega zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Hej, Twój blog został przeze mnie nominowany do Liebster Blog Award. Jeśli chcesz dołączyć do zabawy zapraszam na mojego bloga - Bibimini smakuje po więcej informacji :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo smakowity pomysł. Mimo że nie jestem wielkim fanem botwinki, to taką wersję z pewnością bym skosztował :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Aż jestem ciekawa smaku takiej botwiny z tym mleczkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ciekawy pomysł na użycie mleczka kokosoweg :)

    OdpowiedzUsuń
  13. UWIELBIAM <3 Sama robię co roku, bo połączenie buraka i kokosa jest przepyszne!

    OdpowiedzUsuń