środa, 25 marca 2015

Jaglanka z musem z buraka




Potrzebne składniki: 

  • 0,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • garść uprażonych pestek słonecznika
  • garść kiełek na patelnię
  • 2 burki
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól ziołowa, pieprz

      Przygotowanie:


      Ugotowane buraki blendujemy z dodatkiem soli, pieprzu, czosnku i z octem balsamicznym. Kiełki podprażamy na patelni. Mieszamy z kaszą jaglaną, dekorujemy pomidorkami, kiełkami i słonecznikiem. 




      53 komentarze:

      1. Świetne danie. Mus z buraka brzmi fenomenalnie.

        OdpowiedzUsuń
      2. Świetny pomysł na wiosenny obiad ;)

        OdpowiedzUsuń
      3. Super jaglanka i bardzo korzystnie wykorzystane kiełki;)

        OdpowiedzUsuń
      4. Idealne :) Jutro zrobię, dziś zakupuy uzupełnię :)

        OdpowiedzUsuń
      5. Jak zdrowo i łatwo! Ja właśnie zapisałam sobie przepis na faszerowane papryczki mega sprawa! Za niedługo również na moim stole :D

        OdpowiedzUsuń
      6. Kocham buraki ,świetne danie.

        OdpowiedzUsuń
      7. Wszystko co z burakiem jest pyszne :D Szkoda, że nasz zapas w piwnicy się skończył a kupne to już nie jest ten smak :/

        OdpowiedzUsuń
      8. Apetycznie wygląda :)

        OdpowiedzUsuń
      9. jaglankę lubię, chętnie wypróbuję pomysł:)

        OdpowiedzUsuń
      10. musiało baaaardzo ciekawie smakować, mniam ! : )

        OdpowiedzUsuń
      11. Mniam, samo zdrowie, wygląda fantastycznie:)

        OdpowiedzUsuń
      12. Potrawa zdrowa, a na dodatek tak apetycznie wyglądająca. Pycha. :>

        OdpowiedzUsuń
      13. Buraki uwielbiam, ale w postaci musi ich nie jadłam i chyba muszę taki zrobić :) Całość wygląda przepysznie :):)

        OdpowiedzUsuń
      14. świetna, pozywna i zdrowa propozycja!

        OdpowiedzUsuń
      15. buraki uwielbiam podobnie jak i warzywka :D kasza również ujdzie xd

        OdpowiedzUsuń
      16. Bardzo fajny pomysł na szybkie i pożywne danie;)

        OdpowiedzUsuń
      17. bardzo fajny pomysł na jaglankę :) i ten mus z buraków brzmi fantastycznie :)

        OdpowiedzUsuń
      18. Wygląda smakowicie:)
        Pozdrawiam
        http://kosmetyczny-kuferek.blog.pl

        OdpowiedzUsuń
      19. Piękny zestaw kolorów, zapewne i smak świetny:)

        OdpowiedzUsuń
      20. Ciekawie, a założę się też że bardzo smacznie : )

        OdpowiedzUsuń
      21. ciekawa propozycja na jaglaną, ja zazwyczaj jadałam ją na słodko..
        kiełki! Też je uwielbiam <3

        OdpowiedzUsuń
        Odpowiedzi
        1. Ja jadam na słono i dlatego taka propozycja; )

          Usuń
        2. Ja jadam na słono i dlatego taka propozycja; )

          Usuń
      22. W takiej wersji skuszę się spróbować buraka. Po ostatnim pieczonym buraku trochę się zraziłam, nie trafiło to w mój gust.

        OdpowiedzUsuń
        Odpowiedzi
        1. Może jest to kwestia przypraw. Ja zawsze mocno przyprawiaM, robię zalewę i burak moczy się ok. 1-2 H, wówczas smakuje bosko; )

          Usuń
        2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

          Usuń
      23. Połączenie świetne, a zdjęcia bardzo apetyczne :)

        OdpowiedzUsuń
      24. Połączenie świetne, a zdjęcia bardzo apetyczne :)

        OdpowiedzUsuń
      25. apetyczny przepis :) Ja też ostatnio często sięgam po kaszę jaglaną w mojej kuchni :)

        OdpowiedzUsuń
      26. Ciekawy pomysł. Na pewno smaczne i zdrowe danie :)

        OdpowiedzUsuń
      27. Twoje dania wyglądają tak pięknie i zdrowo, świetna robota :)

        http://crafty-zone.blogspot.com/

        OdpowiedzUsuń
      28. musem z buraka mnie przyciągnęłaś!

        OdpowiedzUsuń
      29. Ale bym zjadła - smakowicie wygląda oj smakowicie!

        OdpowiedzUsuń
      30. Wygląda smakowicie! :)

        Zapraszam na konkursik: http://magnolia0joaska.blogspot.com/2015/03/konkurs.html

        OdpowiedzUsuń
      31. Aż zgłodniałam- ale niedługo obiadek :)

        OdpowiedzUsuń