poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Fasolowe smarowidło do chleba



Potrzebne składniki:
  • 1,5 szklanki ugotowanej fasoli
  • 2 cebule 
  • 2 ząbki czosnku
  • .
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  •  
  • 3 szt goździków
  •  
  • 3 ziarenka jałowca 
  •  
  • łyżeczka majeranku
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • łyżeczka sosu sojowego
  • pieprz,sól




Przygotowanie:

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę, jałowca, ziele angielskie, liście laurowe i podsmażamy. Następnie miksujemy fasolę i dodajemy do cebuli. Całość przyprawiamy majerankiem, sosem sojowym pieprzem i solą. 

Pasta najlepsza jest na drugi dzień, aż z wszystkich przypraw uwolnią się aromaty. Jest idealna do chleba.  



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz