Składniki:
- 6 młodych ziemniaków
- 150 gr kurek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka wędzonej ostrej papryki
- 3 jajka
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżeczki rozmarynu
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i kroimy w grubą kostkę, gotujemy wraz z brokułem podzielonym na różyczki, aż warzywa będą na wpół miękkie.
Cebulą kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju kokosowym, jak cebula się zeszkli dodajemy dokładnie umyte kurki (mogą być przekrojone na pół - ale nie muszą). Całość przyprawiamy czosnkiem, rozmarynem, pieprzem, solą i smażymy aż kurki puszczą sok.
Ziemniaki, brokuł i kurki mieszamy w misce, przyprawiają pieprzem, solą, rozmarynem, ostrą papryką. W małej miseczce mieszamy jajka z olejem kokosowym (1 łyżka oleju), warzywa przekładamy do wysmarowanego naczynia i polewamy jajkiem.
Frittatę zapiekamy w piekarniku przez 25 min w 180 st. Przed podaniem posypujemy migdałowym parmezanem.
Cebulą kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju kokosowym, jak cebula się zeszkli dodajemy dokładnie umyte kurki (mogą być przekrojone na pół - ale nie muszą). Całość przyprawiamy czosnkiem, rozmarynem, pieprzem, solą i smażymy aż kurki puszczą sok.
Ziemniaki, brokuł i kurki mieszamy w misce, przyprawiają pieprzem, solą, rozmarynem, ostrą papryką. W małej miseczce mieszamy jajka z olejem kokosowym (1 łyżka oleju), warzywa przekładamy do wysmarowanego naczynia i polewamy jajkiem.
Frittatę zapiekamy w piekarniku przez 25 min w 180 st. Przed podaniem posypujemy migdałowym parmezanem.
Wygląda obiecująco smacznie! Jeszcze nie jadłam niczego podobnego :)
OdpowiedzUsuń>FOXYDIET<
polecam :)
UsuńNiedawno robiłyśmy frittatę z cukinią i papryką i też wyszła pyszna ale Twoja to jest full wypas :D
OdpowiedzUsuńteż fajny pomysł :)
UsuńBrzmi i wygląda bardzo smakowicie :-) Zainspirowałaś mnie do przygotowania tego dania!
OdpowiedzUsuńczekam na relację jak Ci smakowała:)
Usuńjak smacznie:0
OdpowiedzUsuńPyszności:)
OdpowiedzUsuńmusi być wyborne!
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczny skład i świetnie się prezentuje w przekroju :)
OdpowiedzUsuńRewelacyjnie wygląda :-) zjadło by się ;)
OdpowiedzUsuńMMM ale smaka nam narobiłaś tym przepisem. Świetne połączenie składników. Pozdrawiamy. :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis. Uwielbiam dania z kurkami.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
ja też muszę się nacieszyć nimi :)
UsuńHmm, to połączenie chyba nie dla mnie.
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie!! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam, mikrouszkodzenia.blogspot.com
Grzybów jeszcze tego lata nie jadłam. Poproszę kawałek. :D
OdpowiedzUsuńmusisz nadrobić :) oczywiście zapraszam :)
Usuń