Sałatka z zapiekanymi szparagami, serem pleśniowym i pesto z botwinki
Potrzebne składniki:
garść dowolnej sałaty
1 pomidor
10 zapieczonych szparagów
1 serek pleśniowy
2 łyżki pesto z botwinki (przepis znajdziesz tutaj)
garść prażonych pestek słonecznika
5 łyżek oliwy z oliwek
pieprz, sól
Przygotowanie:
Sałatę myjemy i dodajemy pokrojony pomidor, zapieczone szparagi, pokrojony ser pleśniowy. Pesto z botwinki rozrabiamy z oliwą i polewamy sałatkę. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą i posypujemy pestkami słonecznika.
Brzmi i wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńSer pleśniowy zawsze fajnie zaakcentuje danie :D
OdpowiedzUsuńApetyczna, nie jadłem zapiekanych szparagów i chyba muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna sałatka!
OdpowiedzUsuńTaka sałatka to jest coś :) pyszna :)
OdpowiedzUsuń