Chleb z kaszy jaglanej i amarantusa
- 600 g ugotowanej kaszy jaglanej
- 600 g amarantusa zmielonego na mąkę
- 100 g siemienia lnianego zmielonego na mąkę
- 5 łyżek siemienia lnianego
- 0,5 łyżeczki soli himalajskiej
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy, następnie przekładamy do keksówki wysmarowanej olejem kokosowym. Pieczemy w piekarniku w 180 st przez 40 min.
Najlepiej zostawić chleb do ostudzenia na całą noc.
Ciekawy przepis. Taki chlebek na pewno wybornie smakuje. Pozdrawiam gorąco:)
OdpowiedzUsuńNa pewno ten posmak amarantusa zasmakowałby nam :D Do tego jakiś ekxtra hummus i pomidorki <3
OdpowiedzUsuńalbo pesto... i nic do szczęścia ...
UsuńCiekawy chlebek :-)
OdpowiedzUsuńpierwszy raz mam przyjemność taki zobaczyć i chętnie bym spróbowała :-)
OdpowiedzUsuńWygląda super :-).
OdpowiedzUsuńkoniecznie muszę wypróbować
OdpowiedzUsuńZ chęcią spróbowałabym smaku :)
OdpowiedzUsuńKasza jaglana coraz częściej gości w moich przepisach, z chęcią wypróbowałabym taki chlebek :)
OdpowiedzUsuńŚwietny chlebek!
OdpowiedzUsuńPoczęstuję się kromką wirtualnie...
jasne :)
OdpowiedzUsuń