Jaglanka jest najlepszym posiłkiem dla mnie rozpoczynającym dzień. Ta propozycja jest bardzo sycąca i bardzo smaczna. Dobór składników głównie był spowodowany konkursem organizowanym Kulinarne zapiski Olki :), gdzie tematem konkursu jest: kasza, tofu i kokos. Bardzo podoba mi się ten konkurs, dzięki niemu powstało kolejne danie które jest bardzo fajne :).
Potrzebne składniki:
- 0,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 50 g tofu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 6 pomidorków koktajlowych
- 5 pomidorów suszonych
- garść rukoli
- garść uprażonych pestek słonecznika
- 0,5 łyżeczki papryki ostrej
- sól ziołowa, pieprz
Na patelni z łyżką oleju kokosowego podsmażamy pokrojone w kostkę tofu z dodatkiem soli, pieprzu i papryki ostrej. Następnie dodajemy kaszę jaglaną i mieszamy przez 3 min. Do ciepłej jaglanki dodajemy resztę produktów: przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, pokrojone w paski pomidory suszone, rukolę i całość posypujemy słonecznikiem.
http://kulinarnezapiskiolki.blogspot.com/2015/02/zapraszam-na-konkurs.html
Wygląda bardzo apetycznie! :))
OdpowiedzUsuńJaglanka nie,, na słodko,, to jest to co mnie przekonuje, wygląda pysznie!!!
OdpowiedzUsuńDziękuję za kolejne pyszniaste zgłoszenie :) Pozdrawiam.
nigdy nie jadłam tofu i nie wiem co mnie powstrzymuje :p :)
OdpowiedzUsuńPięknie :)
Ciekawa kombinacja, jednak ja jakoś nie potrafię przekonać się do tofu :P
OdpowiedzUsuńJakie proste, smaczne i pożywne :D Piszemy się na to danie :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna. No i uwielbiam posmak, jaki daje olej kokosowy. :>
OdpowiedzUsuńBardzo rzadko jem jaglankę nie na słodko, ale myślę, że takie danie jak twoje przypadłoby mi do gustu;)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na lekki obiad, na kolację, czy solidne śniadanie na słono ;)
OdpowiedzUsuńjakie kolory! wygląda przepięknie!
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie. Jednak nigdy nie jadłam nigdy tofu... nawet nie wiem jak smakuje i z czym się je. Jakoś mnie nie przekonuje, ale trzeba kosztować nowych smaków więc może kiedyś ten dzień nastanie. :)
OdpowiedzUsuńSuper, smaczne i kolorowe!
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyglada! Super pomysł
OdpowiedzUsuńWow, to danie wyszło ci świetnie, na pewno musi niesamowicie smakować :)
OdpowiedzUsuńhttp://crafty-zone.blogspot.com/
Wygląda przepysznie. Nie próbowałam jeszcze kaszy jaglanej, muszę w końcu to zrobić.
OdpowiedzUsuńświetny przepis. Wygląda apetycznie.
OdpowiedzUsuńależ fajna propozycja!jaglanka zawsze na tak!
OdpowiedzUsuńŚwietny posiłek o poranku.
OdpowiedzUsuńsmakowita i zdrowa! Pięknie się prezentuje, bardzo ciekawy pomysł
OdpowiedzUsuńJaglanka śniadaniowa na wytrawnie to super pomysł, zazwyczaj jada się na słodko :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie, nie przepadam za jaglanką, ale może to by mnie przekonało
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie ;) Jaglankę uwielbiam w każdej postaci, ale zdecydowanie bardziej w wersji słodkiej (z mnóstwem orzechów i rodzynek) :):)
OdpowiedzUsuńfajny przepis, wypróbuję ! :)
OdpowiedzUsuńhttp://lamodalena.blogspot.com/
myślę, że taka jaglanka musiała smakować wybornie : )
OdpowiedzUsuńŚwietna! U mnie często gości jaglanka na słodko, więc taka alternatywa jest dla mnie więcej niż interesująca ;)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że miałaś udany weekend :)
OdpowiedzUsuńhttp://crafty-zone.blogspot.com/
Wygląda bardzo apetycznie i estetycznie :)
OdpowiedzUsuńPychota :)
OdpowiedzUsuńjak kolorowo :)
OdpowiedzUsuńAle zgłodniałam :D Daj troszkę!! :D
OdpowiedzUsuńcoś cudownego!
OdpowiedzUsuńUbóstwiam jaglankę i uważam że nie ma nic lepszego na śniadanie, czy to na słodko, czy słono:)) Fajnie wygląda i smakuje:))
OdpowiedzUsuń