4 łyżki pasty tahini (przepis znajdziesz tutaj tutaj)
2 łyżki gorącej wody
3 łyżki soku z cytryny
3 ząbki czosnku
sól
Przygotowanie:
Ciecierzycę, czosnek miksujemy na gładką masę dodajemy pastę tahini, wodę, sok z cytryny i sól i dalej blandujemy na gładką masę. Przygotowany hummus możemy przechowywać w lodówce do 4-5 dni.
gdybym tylko miala mocniejszy blender.... <3 zazdroszczę!
OdpowiedzUsuńDziś właśnie zrobiłam tahini, może przyrządzę z nim hummus;)
OdpowiedzUsuńKiedyś kupiłyśmy hummus gotowy... Szczerze, to nam nie smakował, dlatego tym bardziej musimy go przyrządzić same ;)
OdpowiedzUsuńCałkiem inaczej smakuje domowy, jest dużo smaczniejszy:)
UsuńCałkiem inaczej smakuje domowy, jest dużo smaczniejszy:)
Usuń