Zazwyczaj jaglanka prezentowana jest na słodko, ja osobiście nie przepadam za słodkimi śniadaniami. Jestem po takim śniadaniu szybko głodna i nie jest to dla mnie odpowiedni posiłek na rozpoczęcia dnia. Dlatego postanowiłam przygotowywać jaglankę na słono... i to pierwsza jej odsłona :)
Potrzebne składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 0,5 szklanki pesto z jarmużu (przepis znajdziesz tutaj)
- 5 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
- 2 łyżki wybranych ziaren ( ja użyłam słonecznik i orzechy nerkowce)
- 0,5 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Do lekko przestudzonej kaszy dodajemy pesto z jarmużu, sos sojowy i mieszamy. Jaglankę ozdabiamy pomidorkami i uprażonym słonecznikiem i nerkowcami i gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz