Bardzo lubię tuńczyka i to w każdej formie. W Chorwacji jadłam go grillowanego i tak postanowiłam przygotować w zaciszu domowym. Bardzo ważne jest aby go nie grillować czy smażyć długo, ponieważ spowoduje to wysuszenie ryby i straci ona swój wyjątkowy smak. Połączyłam go z sałatką i smakował cudnie.
Potrzebne składniki:
- filet tuńczyka
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki mleczka kokosowego
- 1/3 startej gałki muszkatołowej
- 3 łyżki soku z cytryny
- dowolny makaron
- 0,5 szklanki startego parmezanu
- garść kiełek ulubionych
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Pycha! Porządny kawał tuńczyka a nie wióry z puszki :D
OdpowiedzUsuńRewelacja! Pyszności! Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńTaki grillowany tuńczyk to jest sztosik! :D
OdpowiedzUsuńNo nie powstrzymałbym się :D
OdpowiedzUsuńNiezależnie od przyczyny, jakiekolwiek uszkodzenie ECS i układu odpornościowego w prosty sposób powoduje wystąpienie jednej lub drugiej choroby lub niepełnosprawności. Na szczęście kanabinoidy w konopiach mają zbliżoną strukturę i właściwości do tych, które są produkowane naturalnie w naszym ciele. https://konopiafarmacja.pl/produkty-konopne/129-olejek-konopny-z-ekstraktem-cbd-10-10ml.html .
OdpowiedzUsuń