Składniki:
- 1/2 młodej kapusty
- 1/2 marchewki
- 1 cebula
- 2 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- 2 łyżeczki wędzonej papryczki ostrej
- 2 łyżeczki wędzonej papryczki słodkiej
- 5 kulek pieprzu kolorowego
- 2 łyżki oleju kokosowego
- słoiczek domowego ajvaru przepis znajdziesz tutaj)
- pęczek koperku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i kulkami kolorowego pieprzu. Jak cebula się zeszkli dodajemy umytą i poszatkowaną kapustę oraz startą na grubych oczkach marchewkę.
Jak kapusta zmięknie przyprawiamy ją papryczką wędzoną, pieprzem, solą, dodajemy mały słoiczek ajvaru i poszatkowany koperek.
Całość dokładnie mieszamy i smażymy przez ok 7-10 min i danie gotowe.
Uwagi: jeżeli nie macie domowego ajvaru możecie dodać koncentrat pomidorowy lub pomidory w puszce.
Z ajvarem - to brzmi ciekawie :)
OdpowiedzUsuńJak domowy ajvar to ze wszystkim będzie super smakować a kapustką tym bardziej :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńSuper kapucha! :) i miseczka urocza ;)
OdpowiedzUsuńSuper kapucha! :) i miseczka urocza ;)
OdpowiedzUsuńMłoda najlepsza. <3
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam takiej młodej kapusty, a Twoja wygląda tak apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się przepysznie. Również uwielbiamy przyrządzać młodą kapustę, a Twój przepis jest naprawdę ciekawy :)
OdpowiedzUsuńCiekawy dodatek do obiadu :-).
OdpowiedzUsuńPierwszy raz słyszę o paście ajvar :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł z tym ajvarem. A sama kapustka do zjedzenia w dużej ilości, bo na pewno wyszła pycha :D
OdpowiedzUsuńIntrygujące połączenie!
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam taką kapustę, mniam! wieki mnie nie odwiedzałaś - czas to zmienić, hehe! pozdrawiam ciepło!
OdpowiedzUsuń