- 6 jajek od szczęśliwej kurki
- 1/3 pora
- 5 łyżek domowego majonezu z tofu (przepis znajdziesz tutaj)
- 0,5 pęczka szczypiorku
- sól ziołowa biały pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Por kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Jajka mieszamy z porem, dodajemy majonez pieprzymy solimy, posypujemy szczypiorkiem i wsuwamy:).
Pasty jajeczne uwielbiam nawet z tofu
OdpowiedzUsuńŚwietna pasta, chętnie bym teraz taką zjadła :)
OdpowiedzUsuńZe świeżym chlebkiem to duet idealny :)
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem tego połączenia - wygląda na proste i wyraziste.
OdpowiedzUsuńBardzo proste smaczne i dzięki majonezu z rofu dietetyczne; )
UsuńBardzo proste smaczne i dzięki majonezu z rofu dietetyczne; )
UsuńJeszcze nigdy nie robiłam pasty jajecznej z tofu. Bardzo fajny pomysł, muszę w końcu zakupić tofu;)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńBrzmi bardzo znakomicie! A wygląda fajnie! Nigdy nie jadłam z tofu! Muszę w końcu spróbować tofu! inspirujesz!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam również do mnie : www.homemade-stories.blogspot.be
Wygląda smakowicie. Znacznie lepiej niż wszystkie sklepowe pasty.
OdpowiedzUsuńTakiej pasty nie próbowałam,ale zachęca i to bardzo;)
OdpowiedzUsuńJuż mam dość jajek, ale ta pasta prezentuje się dość smakowicie :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł ! Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam, muszę to zmienić :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa ta pasta :-) lubię takie pyszne wynalazki na kanapki :-)
OdpowiedzUsuńSuper, bardzo oryginalne ;) majonez z tofu wymiata!
OdpowiedzUsuńMajonez z tofu przyznam, że nie miałam okazji spróbować... A trzeba chyba będzie ;-) knifeandspoon.pl
OdpowiedzUsuńależ to wszystko zostało sprytnie wymyślone!
OdpowiedzUsuńDla mnie super!
OdpowiedzUsuńChcę spróbować...
wszelakie kanapkowe pasty uwielbiam. Ale tofu to wciąż dla mnie zagadka, muszę kiedyś wypóbować
OdpowiedzUsuńFajna pasta! Muszę kiedyś zrobić ten majonez z tofu i zobaczyć,, jak się przyjmie,, ;) tradycyjny uwielbiam!
OdpowiedzUsuńJa też uwielbialam tradycyjny :). Ten jest równie dobry i mniej kaloryczny :)
UsuńNigdy nie miałam okazji jeść tofu, ale pasty jajeczne pod każdą postacią uwielbiam przyrządzać i zjadać :P
OdpowiedzUsuńbardzo mi się spodobało u Ciebie:) ciekawe przepisy, co najważniejsze łatwe do wykonania.
OdpowiedzUsuńbędę częsciej wpadac
Super - zapraszam :)
UsuńPasty z tofu jeszcze nie próbowałam, ale spróbuję, bo wygląda super :)
OdpowiedzUsuńZdrowo i smakowicie;)
OdpowiedzUsuńwiesz że tofu nie jadłam nigdy xd
OdpowiedzUsuńOj to trzeba to nadrobić :)
UsuńOj to trzeba to nadrobić :)
UsuńUwielbiam wszelkie pasty, zwłaszcza jajeczne. Jajka od szczęśliwych kur to podstawa:) Pycha połączenie.
OdpowiedzUsuńMajonez to moja słabośc :)
OdpowiedzUsuńPycha :D
ale fajny sposób na pastę :)
OdpowiedzUsuńTaka pasta cieszy sie dużym wzięciem w mojej kuchni...
OdpowiedzUsuńSuper przepisy i super blog :) chętnie dodam do moich ulubionych :)
OdpowiedzUsuń