Strony
(Przenieś do…)
Strona główna
O MNIE
KONTAKT
▼
Strony
(Przenieś do…)
▼
piątek, 24 października 2014
Hummus z czerwoną fasolą
Potrzebne składniki:
puszka ciecierzycy
4 łyżki pasty tahini
2 łyżki gorącej wody
3 łyżki soku z cytryny
3 ząbki czosnku
puszka czerwonej fasoli
łyżeczka słodkiej papryki
pietruszka do posypania
łyżeczka soli
Przygotowanie:
Ciecierzycę, fasolę, czosnek miksujemy na gładką masę dodajemy pastę tahini, wodę, sok z cytryny paprykę słodką i sól i dalej blandujemy na gładką masę. Przygotowany hummus możemy przechowywać w lodówce do 4-5 dni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz