Potrzebne składniki:
- 500 g dyni
- 500 g cukinii
- 1 cebula
- 1/2 papryczki chili
- ok. 3 cm świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 gałki muszkatołowej
- olej kokosowy
- pieprz, sól
- 1 cebula
- pietruszka do posypania
- ulubiony ryż
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na dobrze rozgrzany olej. Z chili usuwali ziarna i blendujemy wraz z imbirem, czosnkiem oraz gałką muszkatołową, całość dodajemy do cebuli i podsmażamy do momentu aż cebula się zeszkli.
Dynię i cukinię kroimy w kostkę (dynię obieramy i usuwamy z niej pestki), następnie dodajemy do cebuli. Smażymy całość aż dynia i cukinia zmięknie dodając pieprz i sól.
Podajemy z ryżem i posypujemy natką z pietruszki.
Dynię i cukinię kroimy w kostkę (dynię obieramy i usuwamy z niej pestki), następnie dodajemy do cebuli. Smażymy całość aż dynia i cukinia zmięknie dodając pieprz i sól.
Podajemy z ryżem i posypujemy natką z pietruszki.